Stackars Ulf

Ska man gratulera ellef beklaga Ulf Kristersson till att han nu sannolikt uppnår sitt mål och blir Sveriges näste statsminister?

Svaret är inte helt givet. Visst är det en framgång om han, vilket mycket tyder på, får uppdraget. Men samtidigt är tidpunkten inte den roligaste. Rusande inflation, rekordhöjning av räntorna, elpriser som kan tvinga folk från hus och hem. Och Putins krig mot Ukraina verkar inte ta slut.

Dessutom fortsätter gängen att mörda varandra.

Förväntningarna på Ulfs "lag" är skyhöga även om hans parti backade i valet och fick se sig passerade av Sverigedemokraterna.Det kommer garanterat att bli tufft att leva upp till dem.

Jag är inte helt övertygad om att Magdalena Andersson ligger sömnlös om nätterna för att hon blev av med jobbet som statsminister. Kanske är det henne man borde gratulera?

Armando - glädjespridaren

För drygt ett år sedan utökades familjen med vår underbare Armando.

Det var ett beslut som skänkt oss stor glädje och mycket kärlek.

Trognare och snällare hund är nog svårt att hitta. Det har förstås fått till följd att han blivit en smula bortskämd. Men för det får vi skylla oss själva. Vi lämnar honom ytterst ogärna och väldigt sällan ensam. Möjligen någon enstaka gång och då högst för en timma.

Praktiskt taget varje dag åker husse med honom till hundgården i Önsta Gryta. Den ligger sju km bort. Efter en stund i hundgården tar vi en promenad på ett par kilometer. Finns där andra hundar i hundgården leker han gärna med dem. Hundgården på Råby är bedrövlig så den undviker vi.

Hemma sover han gärna en stund med husse eller matte i sängen, men sedan drar han till soffan där han kan bre ut sig som han vill.

Vi turas om att promenera med honom, beroende på tjejernas jobb/skol-schema.

Husse har under sommaren gått dagliga promenader på i snitt 6-7 km, vilket varit väldigt hälsosamt för husse.

Den enda hundmat han gillar är för övrigt Frolic. Annars föredrar han korv, kött/kycklingbullar.

Och så förstås gärna lite leverpastej.

Jag vet att många skaffade "pandemi-hundar" förra året men Armando hör inte till den kategorin. Möjligen skulle man kunna klassa honom som "pensionärshund" eftersom han är mitt sällskap när tjejerna jobbar eller är i skolan. Men när de är lediga hjälper de till att skämma bort honom.

Tillbaka får vi massor av kärlek.🤩Och vi försöker bjuda tillbaka för det förtjänar han.

Funderingar inför valet

Mitt politiska intresse väcktes i väldigt unga år och har hållit i sig genom åren.

Eftersom jag under mitt yrkesverksamma liv som journalist behövde vara opartisk anpassade jag mig till det. Och har fortsatt att vara kritisk även mot partier som jag egentligen sympatiserat mer med.

Ett parti jag dock aldrig har och aldrig kommer att sympatisera med är Sverigedemokraterna.

Därför gör det lite ont i mig när exempelvis liberalerna, som i stora delar har en politik jag kan uppskatta, accepterar att ingå i samma lag som SD.

Jag skrattar dessutom gott när en del går fullständigt "bananas" när socialdemokraten Annika Strandhäll säger det som, egentligen, är uppenbart för alla.

Liberalernas uppgång i opinionen beror naturligtvis på att de bytte partiledare, från en mörkhyad kvinna till en vit medelålders gubbe. Inget ont i sig om Johan Persson. Han verkar vara en hyfsat trevlig och kunnig politiker. Men han företräder exakt samma politik som Nyamko Sabuni.  Skillnaden ligger i kön och hudfärg. Den som påstår något annat lurar bara sig själv.

Problemet inför årets val är att båda sidorna har problem med två "lagmedlemmar" som inte tål varandra.

På den vänstra sidan finns centerpartiet och vänsterpartiet - som avskyr varandra.

På den högra sidan finns sverigedemokraterna och liberalerna - som är lika "förtjusta" i varandra. 

Oavsett valutgången så kommer den kandidat som får chansen att försöka bilda regering ladda upp med en rejäl bunt Treo och andra lämpliga mediciner.

Att tippa utgången är ungefär lika enkelt som att få sju rätt på V75. (Även om man som jag gillar hästarm vilket framgår av bilden),

Jag var bombsäker på att liberalerna skulle åka ur riksdagen. Ända tills de bytte partiledare. Nu tror jag att de klarar sig. Och förmodligen även miljöpartiet.

Socialdemokraterna bytte partiledare och fick ett lyft.Det är nyttigt att få in lite nytt blod i ledningen.