Sverige 70+ efter turneringen Pepparrotsslaget i Enköping den 12/6 2021,

Torgny "Togga" Carlsson är förbundskapten och jag är assisterande för svenska gåfotbollslandslaget 70+. Så fort det lugnat ner sig med pandemin bestäms speldatum för VM

Vi ska spela VM 2021

I samband med årsskiftet 2020-2021 blev det klart att jag och Torgny "Togga" Carlsson fått förtroendet att leda landslaget i gåfotboll för kategorin 70+. Torgny är förbundskapten och jag assisterande.

Vi är mycket hedrade över uppdraget och har redan börjat förberedelserna med förhoppningen att VM ska kunna spelas som planerat  i Malmö. Tidpunkten är avhängig av utvecklingen, eller som vi hoppas avvecklingen, av den eländiga pandemin som lade ett stort svart moln över 2020. Nu i början av 2021 har dock vaccineringen kommit igång och vi är därför optimistiska om att VM ska kunna avgöras. I skrivande stund har bl a Polen, Holland och Kina anmält intresse. Jag återkommer med besked om när speldatum är fastställt.

VM avgörs för tre ålderskategorier: 50+, 60+ och 70+.

Torgny har kontaktat alla tidigare landslagsspelare för att få bekräftat att de fortfarande är tillgängliga.

Laget träffades för första gången den 12/6 2021 i samband med turneringen Pepparrotsslaget som arrangerades i Enköping. Bristen på samspelhet gjorde att vi bara lyckades spela oavgjort en match medan vi förlorade två. Motståndarna, bestående av klubblag, var mer samspelta.

I Enköping fortsätter vi att spela gåfotboll, eller som vi säger "promenera med boll", trots snö och vinterkyla. Dvs planen är befriad från snö eftersom det handlar om konstgräs.

Vi följar FHMs restriktioner och har hittills inte haft några problem. Det är givetvis en liten, begränsad skara som promenerar och gör mål.

 
 
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail