Pensionär september 2019

12. Aug, 2019

Dags att välja

https://rollopigg47a.blogspot.com/

Pensionär och fotbollsspelare

Tillsammans med Gå.fotbollskompisar på landskamp. Torgny Carlsson, Ronald Jonsheden, jag och Carl-Henry Carlsson.

Den 16 september 2019 blev jag, helt ofrivilligt, pensionär. Det var ungefär en månad tidigare än jag hade planerat så det var ingen stor grej. 

Anledningen var att min arbetsgivare Navizma i samråd med uppdragsgivaren Telia konstaterat att marknaden för dörrförsäljning av öppen fiber inte längre var lönsam.

Därför blev alla vi, som under ett antal år (i mitt fall sex år) uppsagda. Vi erbjöds andra tjänster, men inget som lockade mig.

Jag hade redan tidigare bestämt för att jag inte ville jobba med dörrförsäljning ännu en vinter. Att marknaden var på väg att bli mättad hade jag och mina kollegor ju märkt. Försäljningen gick ganska trögt förra vintern och att då knacka dörr i snö och kyla, med klent resultat, var jobbigt.

Märkligt nog fick vi ett rejält uppsving under den allra sista kampanjen, som avslutades den 15/9 2019. Försäljningen överträffade alla förväntningar. Men beslutet var taget så det var inte mycket att göra.

Omställningen till pensionärslivet har gått smidigare än jag hade väntat. Möjligen beroende på skitvädret. Det är ganska skönt att slippa ge sig ut i ur och skur.

Däremot kommer det förstås att innebära en ekonomisk omställning när man går över till att enbart leva på pensionen. Det vill säga när lönen uteblir.

Men eftersom jag redan i våras bestämde mig för att trappa ner så har jag vidtagit åtgärder för att sänka mina kostnader så det kommer nog att gå bra.

Jag har också utbildat mig till god man och ser fram emot att ta en del sådana uppdrag framöver.

Sedan har jag kunnat ägna mig åt en kul hobby också. En gång i veckan spelar jag gå-fotboll tillsammans med ett gäng glada gubbar och gummor i ungefär samma ålder. Det är riktigt kul.

Funderar också på att ta upp tennisen igen. Kanske efter nyår?

 Bloggare

 

I februari 2019 började jag blogga. Jag skriver om smått och stort, personligt och om aktuella händelser.

Jag inspirerades till att börja blogga av min gamle kollega från NST, Kenny Lindquist och hans kära Lena-Maria Gårdenäs (känd sångerska och huvudrollsinnehaverska i filmen Repmånad). Träffade Kenny och Lena-Maria när jag jobbade en period i Småland där de har sin sommarbostad i Hularyd. Sedan har vi hållit kontakten via Facebook. Kenny har sedan urminnes tider skrivit krönikor i NST som sedermera slogs ihop med Helsingborgs Dagblad, men pensionerade sig från det vid årsskiftet. Vi är ungefär jämngamla.

Själv har jag ju varit bort från journalistyrket några år eftersom jag ägnat mig åt att sälja fiber, men jag älskar ju fortfarande att skriva. Så när Kenny/Lenamaria startade sin blogg valde jag att gå i deras fotspår.

Jag har nått taket för antal sidor jag kan använda här på hemsidan så då blev bloggen ett perfekt komplement.

Jag hoppas att du hittar dit. Bloggen finns på https://rollopigg47a.blogspot.com/

Hussefarfar

F amiljen växer. Nu har jag blivit hussefarfar sedan Patrik skaffat en ny familjemedlem. Hero! Jag och Alexandra gillade den nya släktingen

Mitt första barnbarnsbarn, Cataleya Luna, föddes sommaren 2018 i Uppsala. Mamma heter Michelle och är dotter till min son Mikael. Pappa heter Daniel Leon.

Mitt sjunde barnbarn, Tristan, föddes sommaren 2018.

Letade bland gamla bilder och testade ett nytt bildprogram. Resultatet blev det här collaget.

Jag knackade på hos fiberkunder i Filipstad men också hos Filipstads Tidning där jag varit chefredaktör. Blev väl mottagen av nuvarande chefen Lena Richardsson, som jag anställde under min tid där.

När jag jobbade i Filipstad med omnejd hösten 2018 gjorde jag ett besök på min gamla arbetsplats och blev då uppmärksammad i tidningen.

OP Andersson

Det här är min senaste reklamfilm. Den spelades in vintern 2017 och premiärvisades i maj 2018, två dagar före min födelsedag.

Min dotter Alexandra, som fyller 15 år i januari 2019 har dansat sedan hon var 3 och utvecklats fantastiskt. Under hösten fick hon ett stipendium för sin dans när Kulturskolan hade sin stipendiekonsert. Det var bara början. Senare fick hon Enköpings kommuns ungdomskulturstipendium och några månader därefter samma stipendium från Region Uppsala

Se framåt - och bakåt!

Efter några omtumlande år med massor av spännande och roliga upplevelser ser jag nu fram mot 2018 och vad det året ska bära med sig.

Ett par riktiga höjdpunkter 2017 var firandet av min 70-årsdag och den kryssning i Karibien som familjen gjorde under hösten.

Den som väntar på att jag pensionera mig kan få vänta ett slag till. Jag har i alla fall inga omedelbara planer på att lämna arbetslivet. Åtminstone inte så länge jag får vara frisk och pigg och klar i knoppen.

En rolig sak som jag väntar mig av 2018 är att en ny reklamfilm, med mig i huvudrollen, kommer att lanseras. Jag hade faktiskt räknat med att lanseringen skulle ha skett före jul, men av någon anledning som jag inte vet, blev det inte så. Den kom i maj. Se ovan.

Filmen spelades in i november i en stad som innebar ett kärt återseende. Nämligen i Sundsvall, där jag hade glädjen att spela teater i farsen "Pengarna eller livet", som producerades av superduktiga Anna Norberg och Robert Dröse. Vi spelade ett antal föreställningar på hotell Södra Berget och drog sedan på turné över hela Sverige.

Lite kul är att det uppdraget, likväl som mitt nuvarande arbete som säljare av Telia Öppen Fiber, fört mig över hela Sverige från Kalix i norr till Trelleborg i Söder. Jag har fått se och uppleva platser som jag tidigare bara hört talas om. Och knappt det.

Kul är också att jag fortfarande dagligdags blir igenkänd som "Teliapappan", trots att det snart gått tio år sedan vi spelade in den allra sista filmen med Telia. Vilket intryck den gjorde! Och vem trodde då att jag så många år senare fortfarande skulle jobba med Telia? Inte jag i alla fall.

 

Jag är troligen ett av Telias mest kända ansikten utåt. Trots att jag aldrig varit anställd av Telia.